
Silvan-Siirt-Midyat-İdil-Cizre-Şırnak-Uludere-Çukurca-Hakkâri-Van
GİDİŞ:1 TEMMUZ HAZİRAN ÇARŞAMBA
THY ile İstanbul Havalimanı-Diyarbakır:06.00 Varış:07.55
PEGASUS ile Sabiha Gökçen:06.45-Diyarbakır Varış:08.35
SUN EXPRES ile İzmir:05.40 Diyarbakır Varış:07.35
SUN EXPRES ile Antalya:07.00 Diyarbakır Varış:08.40
DÖNÜŞ: 5 TEMMUZ PAZAR
THY ile Van:20.10 İstanbul Havalimanı Varış:22.35
AJET ile Van :20.40 Sabiha Gökçen Varış: 23.00
SUN EXPRES ile 6 Temmuz Pazartesi Van:08.45 İzmir Varış:11.10
SUN EXPRES ile 6 Temmuz Pazartesi Van:11.00 Antalya Varış:13.10
NOT:Bilet alırken bu saatlerin haricinde veya başka bir firmadan alacak olanlar mutlaka teyit etmeli.
1.GÜN: 1 TEMMUZ ÇARŞAMBA (Silvan-Siirt-Tillo-Botan Vadisi)
Sabahleyin arkadaşlarımızı Diyarbakır havaalanında karşıladıktan sonra Kahvaltıcı Mustafa’da serpme kahvaltı alıyoruz. (Tur bedeline dahil) Kahvaltıdan sonra Silvan’a hareket. Selahaddin Eyyubi Camii, Atatürk Evi ve Malabadi köprüsünü görüp Siirte geçiyoruz. Daha sonra şehir merkezinde çay molası verip Siirt çarşısında gezip Siirt battaniyesi, bıttım sabunu, menengiç kahvesi alışverişlerinden sonra arapca Rasıl Hacer Türkçe Deliklitaş denilen Botan çayının aktığı Botan vadisini kuşbakışı izliyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
KONAKLAMA: SİİRT (Barden Otel 4 Yıldız)
2.GÜN:2 TEMMUZ PERŞEMBE (Batman Midyat-İdil-Cizre)
Otelden alacağımız sabah kahvaltısından sonra Siirt’ten ayrılıp Batman Midyat üzeri İdil’e gidiyoruz. İdil ilçesine bağlı Ezidi Kivax (Mağara) köyünü gezip ilginç mezarlıklarını göreceğiz. Daha sonra Süryani Bsörino (Haberli) köyünü geziyoruz. İdilde öğlen yemeğimizi aldıktan sonra Cizre ilçe gezimizi yapıyoruz. Cizre’de gezeceğimiz yerler arasında: Kırmızı Medrese, Ulu Cami, Mem u Zin Türbesi gezilerinden sonra Cizre Dengbej evine uğruyoruz. Kürt kültüründe önemli bir yeri olan Dengbejlik sanatını icra edecek dengbejlerden örnekler dinleyeceğiz. Dicle nehri kıyısında yorgunluk çaylarımızı içtikten sonra Şırnak’a hareket. Otele yerleşme ve akşam yemeği.
KONAKLAMA: ŞIRNAK (Şehri Nuh Otel 5 Yıldız)
3.GÜN: 3 TEMMUZ CUMA (Uludere-Çukurca-Hakkâri)
Sabahleyin otelimizden ayrılıyor. Şırnak şehir merkezini panoramik olarak görüp Uludere’ye hareket. Uludere ilçe merkezinde açık olursa GOYİ müzesini geziyoruz. Suvare Kutra geçidinden geçip Çığlı beldesi üzerinden Çukurca’ya doğru yola çıkıyoruz. Zap vadisi boyunca yer yer Irak sınırına sıfır denilecek düzeyde yolculuğumuz devam edecek. Çukurca’da eski Ermeni mahallesi taş evleri, suyla çalışan 400 yıllık değirmende tahin üretimini görüp çay kahve molasından sonra Hakkari’ye hareket. Akşam yemeğini Hakkari’de bir restoranda alıyoruz. Yemekten sonra konaklama için otelimize geçiyoruz.
KONAKLAMA: HAKKARİ (Sibar Otel, 3 Yıldız)
4.GÜN:4 TEMMUZ CUMARTESİ (Berçelan Yaylası)
Sabah kahvaltısından sonra yayla gezimizde öğlen yemeği için kumanya alışverişi yapıyoruz. Berçelan yaylasına gitmek için minibüslerle transfer olacağız. Yaylada yürüyüşler yaparak bol bol fotoğraf çekip Seyithan Gölüne kadar yürüyeceğiz. Odun ateşinde demlenmiş çaylarımızı içip Yayla gezimizden sonra Hakkâri şehir merkezine hareket. Akşam yemeği ve konaklama. Yemekten sonra denk gelirsek bir Hakkâri düğününü görme imkânı da olur.
KONAKLAMA: HAKKARİ (Sibar Otel 3 Yıldız)
5.GÜN:5 TEMMUZ PAZAR (Zap Vadisi-Hoşap Kalesi-Van)
Sabah kahvaltısını aldıktan sonra Hakkari’den ayrılıyoruz. Zap vadisini yüksekten göreceğimiz seyir terasında fotoğraf molası. Zap Vadisi boyunca fotoğraf molaları. 68 Kuşağı Devrimci Gençlik köprüsünün trajik hikayesini rehberimizden dinleyip fotoğraf molası veriyoruz. Yol Güzergahında Hoşap kalesini görüyoruz. Zamanımız yeterli olursa Çavuştepe’ye de uğrayabiliriz. Van’da alacağımız akşam yemeği ve serbest zamanda yöresel ürün alışverişinden sonra başka bir gezide buluşmak dileği ile havaalanına transfer.
- GEZİ BEDELİ
•2 kişilik odalarda kişi başı: 27.000 TL
•Single Konaklama farkı: 5000 TL
•Etkinlik koordinatörü: Berna Ayakta Şerifi
•GSM: 005052312013 - Berna Ayakta Şerifi Ziraat Bankası İBAN TR19 0001 0020 8278 6879 4650 09
NOT: Araç yakıt fiyatlarında fahiş artışlar olduğu takdirde aradaki farklar makul ölçüde tur bedeline yansıtılacaktır.
ÜCRETE DAHİL OLANLAR: Bölgedeki tüm Ulaşımlar +1.Gün kahvaltısı + 3, 4 ve 5 yıldız otellerde 4 gece Konaklama + 4 Sabah Kahvaltısı + 4 Akşam Yemeği + Rehberlik + Seyahat sigortası + Berçelan minibüs transfer + Botan Vadisi Minibüs Transfer
ÜCRETE DAHİL OLMAYANLAR: Uçakla ana ulaşım, Müze ve ören yeri girişleri, öğlen yemekleri, otellerde alınan ekstra alkollü-alkolsüz içecekler katılımcılara aittir.
NOT:Konaklama yapacağımız hiçbir otelde alkol servisi yapılmamaktadır.
GEZİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
KAYIT: Kayıt için önce uçak biletleri alınıyor. Başka kentlerden gelen katılımcılar uçak ve otobüs bilet saatlerini almadan önce teyit etmelidirler. Programda yazan saatlere ve havayolu şirketine göre uçak biletleri alındıktan sonra verilecek banka hesabına 15000 TL kapora 20 Şubat 2026 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir. Kalan ödemeler de 15 Mayıs 2026 tarihine kadar yapılacaktır.
- Geziye katılacak olanların Uçak biletlerini aldıktan sonra kaporalarını yatırıp Ad Soyad-TC kimlik no (seyahat sigortası için), ve cep telefonları vb. bilgilerini https://etkinlik.kodosk.org.tr adresinde etkinlik kayıt sistemine girmeleri ve etkinlik sorumlusuna bilgi vermeleri rica olunur.
■Rehber gerek gördüğü durumlarda program akışında değişiklik yapma hakkına sahiptir.
■Fiyatlar 2 kişilik odalarda kişi başı fiyatlardır. Single kalmak isteyenler kayıt yaptırırken belirtmelidirler. Geziye tek kişi olarak katılacaklar; yanlarında birini kabul edip etmediklerini belirtmelidirler. Yanına tek gelen başka arkadaş bulunmadığı takdirde single kalmayı kabul etmiş sayılırlar. Ve single farkını ödemeyi kabul etmiş sayılırlar.
■Gezi tarihine 20 gün ve daha az süre kala yapılan iptallerde ücret iade edilmez.
■Tur programı; uçak bilet fiyatları ve uçak kalkış saatlerine göre hazırlanmıştır. Programda yazılan saatlerin haricinde bir firma ile yolculuk yapacak olanlar Uçak ve otobüs bilet saatleri teyit edilmeden bilet alınmamalıdır.
■ Otel konaklamaları çift kişilik odalarda yapılacaktır. Rezervasyon ve otellerin doluluk oranlarından dolayı programın içeriği değişmeden eşdeğer bir otelde konaklama yapılabilir.
■Gezi minimum 12 maksimum 40 kişi ile yapılacaktır. Gezi katılımcı sayısına göre 19 Kişilik Mercedes Sprinter minibüs, 35 kişilik midibüs veya 46 kişilik Mercedes Travego otobüsle yapılacaktır.
■Gezilerimizde kayıt sırasına göre koltuk numarası verilir ve gezi süresince değiştirilmez.
■Yörenin yemekleri ve iklim farklılığı dikkate alınarak bünyesi zayıf kişilerin tur boyunca yaşayacakları muhtemel yorgunluk sonucu vücut direnci düşeceğinden ishal, mide bulantısı gibi durumlar için gerekli ilaç ve vitamin hapı bulundurulması önerilir.
■Gezi için mutlaka küçük bir sırt çantası ve yürüyüş botu bulundurmanız önerilir.
■Bu gezi OGZALA Turizm(TÜRSAB A GRUBU 2600) tarafından organize edilmektedir.
OGZALA TURİZM (TÜRSAB A 2600)
Cumhuriyet Cad. Babil Sok.NO:7/3
ELMADAĞ ŞİŞLİ /İSTANBUL
www.ogzalatur.com







