Botan Turu

Silvan-Siirt-Midyat-İdil-Cizre-Şırnak-Uludere-Çukurca-Hakkari-Van

GİDİŞ: 24 Haziran Pazartesi

PEGASUS ile S.Gökçen-Diyarbakır: 06.10 Varış:08.00

DÖNÜŞ: 28 Haziran Cuma

PEGASUS ile Van-Sabiha Gökçen:19.50 Varış: 22.05

 

NOT:Bilet alırken bu saatlerin haricinde veya başka bir firmadan alacak olanlar mutlaka teyit etmeli.

 

1.GÜN: 24 Haziran Pazartesi (Silvan-Siirt-Tillo-Botan Vadisi)
Sabahleyin arkadaşlarımızı Diyarbakır havaalanında karşıladıktan sonra Kahvaltıcı Mustafa’da serpme kahvaltı alıyoruz. (Tur bedeline dahil) Kahvaltıdan sonra Silvan’a hareket. Ulu Camii, Selahaddin Eyyubi Camii, Atatürk Evi ve Malabadi köprüsünü görüp Siirte geçiyoruz. Tillo ‘ya hareket. Tillo’da  İsmail Fakirullah Türbesi ziyareti.(*) Siirt Ulu Camiyi geziyoruz.Daha sonra şehir merkezinde çay molası verip Siirt çarşısında gezip Siirt battaniyesi, bıttım sabunu, menengiç kahvesi alışverişlerinden sonra  arapca Rasıl Hacer Türkçe Deliklitaş denilen Botan çayının aktığı vadiyi kuşbakışı izliyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
KONAKLAMA:SİİRT(Barden Otel 4 Yıldız)

 

2.GÜN: 25 Haziran Salı (Batman Midyat-İdil-Cizre)
Otelden alacağımız sabah kahvaltısından sonra  Siirt’ten ayrılıp Batman Midyat üzeri İdil’e gidiyoruz. O günkü yol durumuna göre Rehber Siirt Eruh Şırnak Cizre güzergahını da tercih edebilir. İdil ilçesine bağlı Ezidi Kivax (Mağara) köyünü gezip ilginç mezarlıklarını göreceğiz. Daha sonra Süryani Bsörino(Haberli) köyünü geziyoruz.Cizre ilçe gezimizi yapıyoruz. Kırmızı Medrese, Ulu Cami, Hamidiye Kışla binası, Mem u Zin Türbesi, Bırca Belek, Zerdüşt tapınağı Cizre’de gezeceğimiz yerler arasında. Dicle nehri kıyısında yorgunluk çaylarımızı içtikten sonra Şırnak’a hareket. Otele yerleşme ve akşam yemeği.
KONAKLAMA:ŞIRNAK(Şehri Nuh Otel 5 Yıldız)

 

3.GÜN: 26 Haziran Çarşamba (Şenoba-Çukurca-Hakkari)
Sabahleyin otelimizden ayrılıyor. Şırnak şehir merkezini panoramik olarak görüp Şenoba beldesine hareket. Şenoba ilçesinde minibüslerle Onbudak köyüne hareket. Onbudak Köyü eski bir Keldani köyü.Şimdilerde köyde yaşayan yok. Boşaltılmış bir köy. Korucular eşliğinde köyü geziyoruz. Onbudak köyünden sonra Uludere’ye hareket. Uludere ilçe merkezi (zamana bağlı opsiyonel) Suvare Kutra geçidinden geçip Çığlı beldesi uzerinden Çukurca’ya doğru yola çıkıyoruz.Zap vadisi boyunca yer yer Irak sınırına sıfır denilecek düzeyde yolculuğumuz devam edecek. Çukurca’da eski Ermeni mahallesi taş evleri,  suyla çalışan 400 yıllık degirmende tahin üretimini görüp çay kahve molasından sonra Hakkariye hareket. Akşam yemeğini Hakkaride bir restoranda alıyoruz. Yemekten sonra konaklama için  otelimize geçiyoruz..
KONAKLAMA:HAKKARİ(Sibar Otel, 3 Yıldız)

 

4.GÜN: 27 Haziran Perşembe(Berçelan Yaylası veya Cennet Cehennem Vadisi)

Sabah kahvaltısından sonra yayla gezimizde öğlen yemeği için kumanya alışverişi yapıyoruz. Berçelan yaylasına veya Cennet Cehenneme gitmek için minibüslerle transfer olacağız. Yaylada yürüyüşler yaparak bol bol fotoğraf çekip yaylacılarla sohbet etme imkanı bulacağız. Yayla gezimizden sonra Hakkari şehir merkezine hareket. Meydan medresesi gezisinden sonra akşam yemeği ve konaklama.
KONAKLAMA:HAKKARİ(Sibar Otel 3 Yıldız)

 

5.GÜN: 28 Haziran Cuma(Zap Vadisi-Albayrak-Çavuştepe-Van)

Sabah kahvaltısını aldıktan sonra Hakkari’den ayrılıyoruz. Zap Vadisi boyunca fotoğraf molaları. Başkale Albayrak beldesinde Bartelemou Manastırını gördükten sonra Hoşap kalesi ve Urartuların merkezi Çavuştepe ziyaretlerinden sonra Van’da alacağımız akşam yemeği ve serbest zamandan sonra  başka bir gezide buluşmak dileği ile havaalanına transfer.

 

  • GEZİ BEDELİ
    •2 kisilik odalarda kişi başı: TL
    •Single Konaklama farkı : TL

 

ÜCRETE DAHİL OLANLAR: Bölgedeki tüm Ulaşımlar + 3, 4 ve 5 yıldız otellerde 4 gece Yarım Pansiyon Konaklama (4 Sabah Kahvaltısı ve 4 Akşam Yemeği) 1.Gün kahvaltısı + Rehberlik + Seyahat sigortası +Botan vadisi minibüs transfer + Şenoba’da minibüs transfer + Uludere’de minibüs transfer+ Hakkari’de minibüs transfer

 

ÜCRETE DAHİL OLMAYANLAR: Uçakla ana ulaşım, Müze ve ören yeri girişleri, öğlen yemekleri, otellerde alınan ekstra alkollü-alkolsüz içecekler katılımcılara aittir.

NOT:Konaklama yapacağımız hiçbir otelde alkol servisi yapılmamaktadır.

 

GEZİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR
KAYIT: Kayıt için önce uçak biletleri alınıyor. Başka kentlerden gelen katılımcılar uçak ve otobüs bilet saatlerini teyit etmelidirler. Programda yazan saatlere ve havayolu şirketine  göre uçak biletleri alındıktan sonra verilecek banka hesabına  ….. TL kapora yatırılması gerekmektedir.

■Rehber gerek gördüğü durumlarda program akışında degişiklik yapma hakkına sahiptir.
■Fiyatlar 2 kişilik odalarda kişi başı fiyatlardır. Single kalmak isteyenler kayıt yaptırırken belirtmelidirler. Geziye tek kişi olarak katılacaklar; yanlarında birini kabul edip etmediklerini belirtmelidirler. Yanına tek gelen başka arkadaş bulunmadığı takdirde single kalmayı kabul etmiş sayılırlar. Ve single farkını ödemeyi kabul etmiş sayılırlar.
■Gezi tarihine 10 gün ve daha az süre kala yapılan iptallerde  kaporalar iade edilmez.
■Tur programı;uçak bilet fiyatları ve uçak kalkış saatlerine göre hazırlanmıştır. Programda yazılan saatlerin haricinde bir firma ile yolculuk yapacak olanlar Uçak bilet saatleri teyit edilmeden bilet alınmamalıdır.
■ Otel konaklamaları çift kişilik odalarda yapılacaktır. Rezervasyon ve otellerin doluluk oranlarından dolayı programın içeriği değişmeden eşdeğer bir otelde konaklama yapılabilir.
■Gezi minimum 15 maksimum 44 kişi ile yapılacaktır. Gezi katılımcı sayısına göre 31 veya 35 kisilik midibüs  veya 46 kişilik  Mercedes Travego bir araçla yapılacaktır.
■Gezilerimizde kayıt sırasına göre koltuk numarası verilir ve gezi süresince değiştirilmez.
■Yörenin yemekleri ve iklim farklılığı dikkate alınarak bünyesi zayıf kişilerin tur boyunca yaşayacakları muhtemel yorgunluk sonucu vücut direnci düşeceğinden ishal, mide bulantısı gibi durumlar için gerekli ilaç ve vitamin hapı bulundurulması önerilir.
■Gezi için mutlaka küçük bir sırt çantası ve yürüyüş botu bulundurmanız önerilir.
Bu gezi OGZALA Turizm(TÜRSAB A GRUBU 2600) tarafından organize edilmektedir.

(*) Siirt İli’nin Aydınlar (Tillo) İlçesi sınırları içerisinde yer alan İsmail Fakirullah Türbesi ve ışık mekanizması ile ilişkilendirilen türbeye ait kule ve duvar kalıntısı tasavuffi inanışı yansıtmasından dolayı insanlık tarihinin önemli bir aşaması ile bir bölge inanışının mimari açıdan önemli bir temsilcisidir. Türbe, İsmail Fakirullah’ın ölümünden sonra öğrencisi İbrahim Hakkı tarafından 18. Yüzyılda yaptırılmıştır.  İbrahim Hakkı Hazretleri, hocası İsmail Fakirullah’ın vefatı üzerine “Hocamın başucuna doğmayan güneşi neyleyim?” diyerek astronomi ve mimari açıdan büyük bir bilim harikasına imza atmıştır. Hocasının defnedildiği türbenin yanı sıra 8 köşeli ve 10 mt. yüksekliğinde bir kule yapan İbrahim Hakkı Hazretleri, türbenin doğusuna harçsız taşlarla bir duvar inşa etmiştir. Gece ve gündüzün eşit olduğu ekinoks günlerinde (21 Mart ve 23 Eylül) kalenin arkasındaki vadiden yükselen güneş bu duvara çarpmaktadır. Işık sadece duvarda bulunan pencereden geçmektedir. İlerde bulunan tepeden kırılan ışık türbenin penceresinden içeri girerek, İsmail Fakirullah Hazretleri’nin mezarının başını aydınlatmaktadır.